facebook google-plus linkedin play-large twitter

Forslag til næste video

Design af børster

Video og designproces

Denne video viser, hvordan eleverne på mellemtrinnet på Borupgårdskolen i Snekkersten i Helsingør Kommune, arbejder bevidst med designproces ved brug af designprocesredskabet Designruten og video.

Videoen er filmet i foråret 2017 af Lene Refsgaard.

Lene har i efteråret 2016 deltaget et lynkursus over 2 eftermiddage, hvor deltagerne producerede korte videoer af egen undervisningspraksis i håndværk og design. Er du selv interesseret i få støtte til at lave en praksisvideo fra din egen undervisning – eller høre mere om muligheden, så send en email til redaktion@haandvaerkogdesign.net.

 

Del

Udgivet 28/6/2017 af Nicolai Seest

  1. Rigtig fin video. Kort og præcis. Godt med et snævert fokus og det er jo noget vi alle kender, det med at ville bruge den første og bedste ide. Jeg tænker lidt på, hvad er det mon, der gør, at elever ofte er afvisende overfor at afprøve flere, nye eller andre ideer? Er det dovenskab? Usikkerhed? Forkærlighed? Måske er det den samme mekanisme, man ser hos elever i gruppearbejde, hvor eleverne kan have svært ved at se “ud over egen næsetip”, svært ved at sige ja til andres ideer? Elevatormodellen virker som et godt redskab til at imødekomme disse problemstillinger.

    1. Det interessante er, at når vi bruger Designruten, har eleverne mere lyst til at åbne op for flere ideer. De flytter fokus lidt fra produktet/resultatet og hen til processen/redskabet. Der går lidt sport i hvor langt man er kommet omkring i Designruten i forhold til sine klassekammerater og det kan bruges som en god drivkraft til at ændre tankemønstre.