facebook google-plus linkedin play-large twitter

Forslag til næste video

Design af børster

Samarbejde og hjælpekort

I denne video fortæller og viser Mikkel Selmer fra Byskovskolen afd. Asgård i Ringsted, hvordan man kan bruge hjælpekort til af fremme elevernes samarbejde.

Ved brug af to forskellige kort er eleverne fra 5a på kort tid blevet super gode til at samarbejde. I stedet for at rende i hælene på deres lærer søger de nu hjælp hos hinanden først. Det er fantastisk dejligt at opleve, og kan varmt anbefales.

Her er Mikkels kort lige til at printe:

Hjælpekort

Bonuskort

Filmet i 2016 på Byskovskolen afd. Asgård, Ringsted kommune.

 

Del

Udgivet 14/4/2016 af Stig Pedersen

 1. Hej Mikkel.

  Det ser rigtig fint ud med måden grupperne arbejder på. Høvlbænkene hos os står også i grupper, dog i en lidt anden form, men tænker stadig at jeg vil kunne lave 5 grupper, hvor de har ansvaret for at hjælpe hinanden, hvilket kan være svært for en del elever. Kortene skal jeg lige tænke over, kunne rigtig godt tænke mig at høre lidt mere om bonuskortets funktion? Tak for inspirerende video! 🙂

  1. Bonuskort udleveres af læreren når en gruppe har levet op til et mål der er opstillet af læreren inden undervisningens start. Det kunne fx være :Samarbejde. Hvis en gruppe er særligt gode til samarbejde, fortæller læreren ved timens afsluttende evaluering, hvad det var de gjorde ekstra godt så andre i klassen ved hvad der kan udløse et bonus kort. Bonuskortet er et hjælpekort der kan gemmes til senere undervisning. Et almindeligt hjælpekort skal afleveres ved endt undervisning, brugt eller ubrugt.

 2. Hej Anja
  Undskyld den lange svartid, jeg har været udenlands.
  Nej jeg har ikke prøvet at en enkelt elev bruger kort, men prøv da, det kan jo være det virker. Hi-hi.
  Jeg bruger altid kooperative læringsgrupper og det virker helt vildt godt.

 3. Hej Mikkel.
  hvor er det en god ide, og hvor må det give eleverne mulighed for selv at få sat ord på deres processer.
  kan se det er en gruppe der får et kort sammen, har du arbejdet med det på andre måder?
  tænker med at en elev har et antal kort til et forløb eller lignende..
  Svar