facebook google-plus linkedin play-large twitter

Forslag til næste video

Design af børster

Elevtavler

Videoen viser, hvordan eleverne kan bruge en opslagstavle til at samle og få overblik over egne produktioner. På tavlen kan eleven selv vise og opbevare arbejdstegninger, stofprøver, ideer eller færdige produktioner. Tavlerne fungerer også godt ift. at give læreren et overblik over elevernes arbejde og fremdrift og til inspiration eleverne imellem.

Elevernes arbejde med kompetencemålet: Eleven kan arbejde med enkle designprocesser knyttet til egen produktfremstilling, bliver på denne måde konkret og synligt for både eleverne selv og lærerne.

Spørgsmål til overvejelse:

Hvor samler dine elever deres arbejdstegninger og løbende produktioner?

Er der nok struktur, når det gælder arbejdsprocesserne?

Hvordan får du overblik over hver elevs arbejde?

 

Filmet på Skårup Skole, Svendborg

  1. Lyder som en god idé. Vil prøve ideen af med et lille hold. Lige nu har jeg mine holds skitsetegninger i en mappe til hvert hold. Det kniber med vægplads til opslagstavler, så jeg vil holde øje med, om der bliver kigget på tavlerne af eleverne imellem og af elever fra andre hold.
    Jeg overvejer også en elektronisk portefølje, som optimalt skal kunne være synlig i værkstedet for alle elever. Har nogen erfaringer med det?

  2. De virker… Jeg oplever ikke, at de bliver for overfyldte. Man når jo sjældent mere end tre til fire forløb på et skoleår. Og så rydder vi op på dem til ferien…

  3. Der er som sådan ikke krav til systematik, det kommer lidt af sig selv, når vi har sat nålene i pladen, så bliver de også brugt. Jeg vil klart anbefale, IKKE at bruge det porøse materiale vi har brugt til opslagstavlerne. Dels er der noget sikkerhedsmæssigt omkring dem, som jeg ikke helt har forstået, dels tager det lang tid at lave hver enkel. Jeg har skumpap eller skumkarton i kikkerten, så snart de begynder at falde fra hinanden, men har desværre endnu ikke erfaring med dem.

  4. Synes det er en rigtig god ide, men der ser lidt overfyldt ud på nogle af tavlerne… Drukner det nogle gange for eleverne?
    Er der krav om en systematik?