facebook google-plus linkedin play-large twitter

Forslag til næste video

Design af børster

Designproces-modellen

Videoen viser, hvordan lærerne benytter en designprocesmodel udarbejdet af Helene Andreasson Tornøe til at synliggøre og fastholde elevernes processer. I dette tilfælde drejer det sig om et forløb i håndværk og design, hvor hver elev skal udforme sit eget ur. Eleverne inspireres dels af lærerens eksempler, dels af eksempler, som eleverne nævner. Lærerne stiller rammer for forløbet og krav til elevernes produkter. I dette tilfælde ved at kræve, at der anvendes mindst to materialetyper, og at urværkets størrelse er givet. Eleverne får dermed mulighed for at udvide deres kendskab til materialers anvendelsesmuligheder samt vælge mellem og anvende grundlæggende teknikker og maskiner.

Eleverne fastholdes et stykke tid i ideudviklingsfasen og opnår dermed færdigheder i at skitsere enkle ideer inden for givne rammer og udvikle ideer fra hverdagslivet.

Eleverne fremstiller således produkter efter egne ideer og tilegner sig viden om funktion i relation til udførelsen af deres ur.

Lærerne lægger vægt på betydningen af evaluering både undervejs og i den afsluttende fase.

Læs mere om Designprocessen.

 

Filmet på Skårup Skole, Svendborg

 

designprocessen

 

Del

Udgivet 18/11/2014 af Louise Hvid Jensen

  1. Hej Thomas og Helene
    Spændende video!
    Jeg vil høre, om I i undervisningen begge er til stede og om I deler arbejdsopgaver mellem jer?
    Vh. Kristina

  2. Hej Thomas. Det er Helene min kollega der har udviklet den. Jeg prøver lige at få hende herind, så kan hun fortælle nærmere…