facebook google-plus linkedin play-large twitter

Håndværk og design lærere, pædagoger, studerende og undervisere ved professionshøjskoler er pulsen i Fagfællesskabet Håndværk og Design. Nedenfor kan du læse nogle guidelines for, hvad det vil sige at være del af et fagfællesskab som dette, og hvordan vi interagerer med hinanden.

Respekter hinanden

Der er en rigtig person bag hver profil, kommentar, video og email. Vær generøs, konstruktiv og ordentlig i din kommunikation. Stil spørgsmål og vær åben for, at verden kan opleves og forstås fra mange vinkler. Søg det samskabende, så vi i fællesskab kan blive klogere hurtigere.

Rettigheder

Videoerne er underlagt en ”Creative Commons BY-NC” licens, der giver andre lov til at anvende videoerne, så længe de nævner og krediterer producent (Fagfællesskabet Håndværk og Design) og deltager (den lærer/skole, der optræder) og ikke bruger videoen kommercielt. Du må naturligvis ikke anvende og uploade indhold på sitet, som du ikke selv har rettighederne til.

Deltag aktivt

Vær aktiv i diskussioner og se det som en mulighed for at lære andre at kende. Jo mere aktiv du er, jo mere vil du selv og andre få ud af det.

Vær konstruktiv

Kommentarer er tænkt som en mulighed for at blive klogere. De er ikke et sted for spam eller brok. Hvis du synes godt om en video eller en kommentar, så hold dig ikke tilbage med ros. Hvis du finder en video eller kommentar irrelevant, så giv en konstruktiv feedback. F.eks. beskriv de ting, som du savner, og som kan forbedres – eller spørg ind til specifikke overvejelser.

Giv alle en chance

Vi tror på, at alle skal ha’ en chance nummer 2 – at fejle er en mulighed for at lære. Oplever redaktionsgruppen, at kommentarer eller videoer skader fagfællesskabet, vil hensynet til fællesskabet altid komme først.

Brug ikke den offentlige del af sitet til klager eller brok

Kontakt redaktionsgruppen direkte på redaktion@haandvaerkogdesign.net, hvis du har problemer med sitet, medlemmer eller andre former for udfordringer. Vi lover at vende tilbage hurtigst muligt og lytte til, hvad du har på hjerte. Alle i redaktionsgruppen arbejder frivilligt, så hav forståelse for, at vi ikke altid svarer med det samme og har ressourcer til at tage action på alle de gode forslag. Kræver din idé ekstra økonomi, må du meget gerne hjælpe til med at skaffe midlerne.

Kopier ikke videoer og kommentarer uden at spørge først

Videoer er først og fremmest lavet til deling i fagfællesskabet og blandt fagprofessionelle. Videoerne kan benyttes frit med kildehenvisning i læreruddannelsen og til efteruddannelse af lærere i håndværk og design. Skal videoerne anvendes på andre sites, aktiviteter eller kurser, så skal der indhentes godkendelse fra redaktionsgruppen samt den lærer, som har rettighederne til indholdet.